9. Onkolojide Arayışlar Sempozyumu
Sayın Meslektaşım,
Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü 03 Temmuz 1992’de kurulmuş olup, kurulduğu tarihten beri hem preklinik hem de klinik alanda multidisipliner çalışma anlayışına uygun şekilde çalışmalarına devam etmiş, kanser alanındaki hızlı gelişmelere katkı sağlamanın gayreti içinde olmuştur. Son yıllarda kanserin erken tanısından tedavisine kadar pek çok alanda baş döndürücü bir hızla gelişmeler kaydedilmektedir. Bu anlamda kanserin oluşumunda ve çoğalmasında rol alan spesifik moleküler anormalliklerin saptanması ve bu yolaklara yönelik spesifik hedef ilaçların kullanılması ve yine yakın zamanda kanser ve immun sistem ilişkisinin daha iyi anlaşılması ve tümöre karşı immun yanıtın arttırılmasına yönelik immunoterapi şeklindeki tedavilerin kullanılması onkoloji alanında çığır açan yaklaşımlar olmuştur.
Enstitümüz ilk olarak kuruluşunun 10. yılı olan 2002 yılında “I. Dokuz Eylül Onkoloji Günleri Sempozyumu” nu düzenlemiştir. O tarihten beri gelenekselleşen bu toplantılara güncel konular doğrultusunda yenilerini eklemek suretiyle devam etmeye çalıştık. Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz bu sempozyumumuzda yine ana temamızı kanserin moleküler temelleri ve buna yönelik tedavi yaklaşımları üzerinde yoğunlaştırdık. Bilindiği üzere moleküler temelli tedavilerin planlanmasında, tedavi başarısında ve takibinde moleküler testler büyük önem taşımaktadır. Enstitümüzde aynı zamanda temel onkoloji ve translasyonel onkoloji alanlarında yüksek lisans ve doktora programlarının varlığı konuya eğitim ve akademik anlamda da ayrı bir boyut katmaktadır. Bu doğrultuda “Temelden Kliniğe Moleküler Onkoloji” anlayışı ile hazırladığımız bu programda bir yandan kanserin moleküler temelleri tartışılacak, diğer yandan da bunlara yönelik spesifik tedavi seçeneklerindeki gelişmeler ve gelecekten beklentiler ele alınacaktır. Ayrıca temel onkoloji alanında çalışan bilim insanları ile klinikte hastaların takip ve tedavilerini yapan onkologların bir araya gelmesi sayesinde geleceğe yönelik ortak potansiyel araştırma alanlarının gözden geçirilmesi de beklenmektedir.
Bu sempozyumu yakın zamanda kaybettiğimiz, Enstitümüzün ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’nın çok değerli hocası merhum Prof.Dr. Ahmet Uğur YILMAZ anısına düzenlemeyi planladık. Pek çok insanın hayatına dokunan, Enstitümüze önemli katkılar sağlamış, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’nın gelişmesinde büyük emekleri olan hocamızı erken kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu sempozyumda kendisini pek çok yönleriyle tekrar anmaya, onkoloji camiasına kattığı güzel değerleri yaşatmaya çalışacağız.
Kanser alanındaki çalışmalara ve gelişmelere gönül vermiş tüm meslektaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Saygılarımızla.
Prof. Dr. Nur OLGUN
Sempozyum Eş Başkanı
Prof. Dr. İlhan ÖZTOP
Sempozyum Eş Başkanı
Additional Details
Etkinlik Ülkesi -